Meatless Monday rocks & some not so great news…

by | Sep 30, 2013 | Juoksu, Lifestyle, Luokittelematon, Raakaruoka, Resepti, Ruokapäiväkirja, Ruokavalio | 8 comments

Vaikka ruokavalioni onkin pääosin kasvisvoittoinen, on välillä kiva pitää täysin “lihattomia” päiviä. Silloin on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota, että energiansaanti on riittävää ja että mm. proteiinia saadaan joka aterialla.
Even if I mostly eat plant based foods, it’s nice to have only ” veggie days” now and again. Then its even more important to make sure that I get enough energy and protein.
Aamulla chiapuddingia… 
In the morning I had some chiapudding …Lounaaksi maistui eilinen linssi/porkkana/bataattikeitto ja täysjyväleipäpala salaatilla, avocadolla ja vuohenjuustolla. Linssit ovat erinomainen proteiinin ja hyvien rasvojen lähde. Välipalaksi salitreenin ja treenattavan välissä tein ison mansikkaisen proteiinismoothien. 
As a lunch I had some last nights lentil/carrot/sweet potato soup with some whole bread with lots of salad, avocado and goat cheese. Lentils are good source of protein and good fats. Between a client and my own workout, I had a strawberry protein smoothie. Yummy! Illalla tein ison ruokaisan salaatin (salanovasalaattia, tomaattia, porkkanaa, avocadoa, saksanpähkinää, Buffalo mozzarellaa ja täysjyväriisiä). 
In the evening I had a huge salad with salad, tomatoes, carrot, avocado, walnuts, Buffalo mozzarella and whole grain rice. 


Päivän päätti suklainen proteiinismoothie. Kynttilöiden loisteessa tässä istuskelen smoothie kädessä, ja sulatellen päivän uutisia mangneettikuvista, jonka tulokset sain tänään… Not good. Oikean jalan sääriluussa on sittenkin ollut murtuma- ilmeisesti koko kesän ajan 🙁 “mediaalisella kortexilla näkyy ohut luutumassa oleva murtumalinja, ja periostin viereistä ödeemaa.” Että sellaista. Selvää siis on, että Nyc maraton jää juoksematta. Reilun viikon olen ollut jo juoksematta, ja nyt juoksusta sekä muusta kestävyystreenistä tulee 2kk tauko, tai kunnes sääri on täysin luutunut. Noin kuukauden päästä otetaan uudet kuvat. Uintia ja yläkroppatreeniä voin tosin tehdä salilla. Tänään kävinkin heti ostamassa uuden uimapuvun 🙂 Kahvakuulatunnit ja PT-jutut onneksi jatkuvat normaalisti 🙂 

Lääkäri totesi, että kyllä on kova kipukynnys, kun on/offina olen pystynyt kuitenkin juoksemaan, eikä jalassa tunnu kipua muuten kuin tietystä kohdasta painaessa. Eihän se juoksu tosin viime aikoina ole kulkenutkaan, mutta nyt selvisi syy sillekin. Näin jälkeenpäin olisi helppo sanoa, että lääkäriin olisi pitänyt mennä jo aikoja sitten. Ei voi mitään, positiivisella mielellä vain eteenpäin ja eiköhän siellä Nycissä ole tekemistä ilman maratoniakin 😉
The day ended with my favorite chocolate protein smoothie. In a candle light I’am enjoying my smoothie and trying to settle my mind from todays news… More than a week ago, I went to see a doctor (finally!) if there’s something wrong in my shin bone. Its been bothering me over the summer now and I just wanted to make sure that everythings ok, before I start to run the longer runs for Nyc marathon. Well… he was thinking that there might be a stress fracture, so I stopped running straight away. Today, I went to see a specialist who sent me to MRI, and the result was quite obvious; there’s been a fracture for a while and now its healing, but still fragile. 2 months no running or any weight to the leg, but I am so glad that I can continue my work as usual! 

Now, it would be easy to say, why I didn’t go to the doctors earlier?  But well sometimes we have to learn the hard way. Can’t help it, but keeping up my spirit up and thinking positive. And hey, there’s lots of other things, than running a marathon, to do in Nyc, right 🙂 

Due to demand, I try to write now in english too…  🙂

8 Comments

 1. -Sanna

  Voi Heidi mikä harmin paikka! Oon pahoillani, että joudut jättämään juoksun väliin vaikka oot sitä odottanut innolla. Oot kyllä sisukas, ei voi muuta sanoa. Onneksi pääset kuitenkin Nykkiin fiilistelemään ja näkemään tuttuja.

  Reply
  • Heidi

   Kiitos Sanna,

   Kylla joo harmittaa, mutta kyllahan nama juoksufiilikset ovat koko ajan ollu vahan alhaalla, kun juoksu ei oikein ole kulkenut. Ja oli tosiaan kiva saada diagnoosi, niin nyt tulee varmasti levattya. Kyllahan naita maratoneja viela tulee. Ja nyt voin sitten keskittya ihan vain ystavien tapaamiseen, ihaniin ravintoloihin ja shoppailuun 🙂 Not bad!

   Mukavaa viikkoa 🙂

   Heidi

   Reply
 2. Haltiakummi

  Voi ei, tosi kurja juttu tuo säären murtuma, kun sitä maratoonia niin kovin odotit :/ Onneksi se ei tosiaan peru mitenkään Nykin reissua, vaan pääsen sinne haistelemaan syksyä ja nauttimaan ystävistä, kahviloista, paikoista ja hetkistä! 🙂

  Nuo sinun lihattomat eväät kyllä kuulostavat hyvältä. Pitäisi kyllä ryhdistäytyä noiden linssejen (taipuuko se noin :D) sekä papujenkin suhteen, ja alkaa käyttää niitä paljon enemmän oman ruokavalionikin tukena. Kesällä maistui tosi kivasti salaatit ja smoothiet, mutta nyt jotenkin kaipaa lämmintä – paksuja, ruokaisia keittoja, erilaisia juureksia uuniruuissa, vuuissa, paistoksissa ja muissa… Nuo pavut ja linssit sopisivat hyvin kyllä lähes niihin kaikkiin. Täytyypä taas kliksauttaa aivot uudelle moodille 🙂

  Reply
  • Heidi

   Joo kyllahan se harmittaa, mutta turha jaada synkistelemaan. Olen iloinen jo siita, etta pystyn kavelemaan ja ymmarsin vahentaa juoksua ajoissa, ettei mennyt pahemmin. Nyt kuitenkin pystyn toimimaan ihan normaalisti ja tekemaan toita. Nykissa on vaikka mita ihanaa odottamassa 🙂

   Linssit sopivat hyvin juuri keittoihin, ja miksei vaikka patoihinkin. Nain syksylla tosiaan tekee mieli lampimia ruokia. Uunijuurekset ovat oma suosikkini 🙂 Sekaan viela kvinoaa, nami nami ja vaikka fetaa. Ruokaisat salaatit ovat kiireisen helppo ratkaisu.

   Mukavaa viikkoa ja kiitos kun kavit kommentoimassa 🙂

   Heidi

   Reply
 3. Sari

  Harmillista! Karsivallisyytta lepoon ja toipumiseen! Mukavaa syksynjatkoa!

  Reply
 4. Anni

  Ounou kärsivällIyyttä ja lepoa sitt vaan 🙁

  Reply
 5. Hanna

  Eikä 🙁 No, onneksi nyt viimein selvisi, niin saat sen jalan sitten kuntoon! Tsemppiä!!!

  Reply
 6. Heidi

  Kiitos Sari, Anni ja Hanna tsempeista!
  Lepoa ja ravintorikasta ruokaa, niin kylla tama tasta. Ja jalkahan tosiaan muuten toimii ihan normaalisti, eika onnneksi esta tyontekoa.

  Mukavaa viikkoa 🙂

  Heidi

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *