kuva 1

 

Syksy tulla tupsahti kuin yhdessä yössä, tai siltä ainakin näyttää, kun katsoo ulos ikkunasta. Onneksi eilinen supertreeni Tuomiokirkolla saatiin vedettyä ilta-auringon kauniisti laskiessa. Oli ilo huomata, kuinka moni innokas treenaaja saapui paikalle. Ja kaikki saivat varmasti tehokkaan treenin, vai mitä? Pakaroissa ja pohkeissa tuntuu todennäköisesti vielä muutaman päivän ajan… Nyt olisi varmasti pilatesrullalla käyttöä 😉

Sateisesta aamusta huolimatta, on syksy kuitenkin suosikkivuodenaikani ja innolla odotankin jo pimeneviä iltoja, kynttilöitä, ruskaa, lämmittäviä keittoja ja raikkaita aamulenkkejä- vesisateen skippaan kuitenkin mielellään. Treenattavienkin kanssa on ollut niin ihana olla ulkona. Kisahalli on onneksi hyvä plan B juuri tälläisiä sateisia päiviä varten.

IMG_3508

 

Väriä sateiseen aamun tuo pirtsakka tuorepuristettu mehu, joka saa upean pinkin värinsä punajuuresta. Tähän raikkaaseen vitamiinipommiin laitoin punajuurta, porkkanoita, appelsiiniä, ananasta ja inkivääriä. Punajuuri sisältää mm. A-, E-, C- ja B-ryhmän vitamiineja, sekä paljon kivennäisaineita, kuten kalsiumia, kaliumia, magnesiumia, rautaa ja sinkkiä. Entisaikaan punajuurta käytettiin lääkinnällisiin tarkoituksiin, kuten esimerkiksi flunssan hoidossa. Kannattaa siis pitää tämä mielessä kylmenevien ilmojen ja flunssa-aaltojen lähestyessä!

Porkkanan oranssi väri taas tulee karotenoideista, erityisesti beetakaroteenista, jota porkkana sisältää runsaasti. Beetakaroteeni on antioksidantti, joka muuttuu elimistössä A-vitamiiniksi. A-vitamiinia tarvitaan erityisesti silmien, ihon ja limakalvojen hyvinvointiin. Punajuuren lailla myös porkkana sisältää myös C-ja B- vitamiineja, sekä kaliumia, magnesiumia ja rautaa. Ensisijaisen tärkeitä C-vitamiinin luonnollisia lähteitä ovat myös sitrushedelmät, kuten appelsiinit, sitruunat ja greipit.

Ei anneta vesisateen lannistaa, mukavaa perjantaita ja viikonloppua!

Heidi xx

4 Comments

 1. Elina

  Eilen oli huippukaunis ilta. 🙂 Ja mun takakontti on melko hellänä sen keskiviikkoisen mäki- ja rappustreenin jäljiltä. Voin kuvitella, että niin on eilisilläkin treenaajilla. Oli kyllä kiva treenata pitkästä aikaa oikein kunnolla! Kiitos! 🙂

  Reply
  • Heidi

   Yes! Treeni meni siis sinne minne pitikin 😉 Hienosti vedit, oot kyllä huippukunnossa!
   Illalla nähdään Midnight Runilla 🙂

   Heidi

   Reply
 2. Ingrid

  Sateen ropinaa, joo! Mieluummin kyllä saisi vielä paistaa. Onko Kisiksen parkettiremontti jo valmis??
  Mahtavan värinen mehu.

  Reply
  • Heidi

   No nyt onneksi taas paistaa! Ja todellakin mieluummin vielä aurinkoa 🙂
   En siellä ainakaan huomannut mitään remppaa… treenataan siellä ylhäällä.
   Punajuuri värjää mehut ihanan pinkiksi 🙂

   Mukavaa viikonloppua!
   Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published.