Treeniviikko=Lepoviikko

by | Feb 14, 2016 | Hyvinvointi, lepo, Lifestyle, Luokittelematon, Treeni, Treenit, Uncategorized | 4 comments

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Huomenta ja oikein hyvää Ystävänpäivää <3 Miten teillä on viikko sujunut? Täällä viikko on vierähtänyt ennätysnopeasti! Alkuviikon pilatesopiskelut Somatic Studiolla pitivät huolen, ettei tarvinnut paljoakaan tekemistä keksiä. Maanantaina meillä oli ensimmäiset näytetunnit. En muista, koska olisin aikuisiällä jännittänyt yhtä paljon kuin, mitä jännitin näytetunnin pitoa. Ei auttanut, vaikka kuinka olen pitänyt joogaa ja muita ryhmäliikuntatunteja jo useiden vuosien ajan. Senpä takia halusin vapaaehtoisena vetää näytetuntini heti ensimmäisenä alta pois. Edellinen viikonloppukin meni nimittäin alitajunnaisesti jännittäessä (nukuin huonosti ja näin jo untakin, kuinka unohdin tuntisuunnitelman kotiin…), ja siksi halusin päästä jännityksestä eroon mahdollisimman pian. En muistanutkaan, kuinka energiaa vievää tuollainen jännittäminen ja siitä aiheutunut stressi voikaan olla. Tuntui, että jännityksen lauetessa olin superväsynyt koko loppuviikon. Viikko oli muutenkin hyvin työntäytteinen ja siksi oma liikkuminen jäi todella vähäiseksi- aivan tarkoituksella. Lepoviikko omista treeneistä teki hyvää. Viikon aikana panostin myös nukkumiseen ja nukuinkin reilusti yli 8 tunnin yöunia!

Aktiiviliikkujalle juuri tuo lepoviikkojen pitäminen saattaakin olla paljon hankalampi juttu. Silloin, kun keho on tottunut lähes päivittäiseen liikuntaan saattaa monelle olla vaikea tunnistaa väsymystä- tai väsymyksestä huolimatta ei haluta jarruttaa treenien suhteen. Lepo on kuitenkin kullan kallista, sillä kehitys tapahtuu juuri treenin, levon ja ruokavalion yhteisvaikutuksesta- esimerkiksi pidä 3 treeniviikon jälkeen 1 kevyempi viikko, jolloin keskityt kehonhuoltoon. Kävelylenkit, pilates, jooga ja venyttely ovat hyviä vaihtoehtoja. Lepoviikon jälkeen akut on taas ladattu ja treeni maistuu.

Eilen olin jo suunnitellut lähteväni Coren aamutreeneihin, mutta rento aamu vei kuitenkin voiton ja jäin siivoilemaan, ennen aamupäivän treenattavaa. Harvemmin teen töitä lauantaisin. Iltapäivällä rentouduin kampaamon tuolissa ja iltaa istuttiin vielä ystävien kanssa illallisella.

 

Treeniviikko 6:

Maanantai: Pilatesta (näytetunnit! koko päivä!) ja 40 min “happihyppelyjuoksulenkki” ennen kuulatuntia

Tiistai: –

Keskiviikko: Pilates

Torstai: Pilates 2 x 60min

Perjantai: –

Lauantai: –

Sunnuntai: todennäköisesti lepo tai kevyt juoksulenkki, kehonhuoltoa ja pilatesta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hyvää Ystävänpäivää!

Heidi xoxo

4 Comments

 1. Sirpale

  Ihanaa ystävänpäivää <3

  Reply
  • Heidi

   Kiitos samoin <3

   Reply
 2. Susanna

  Hauskaa ystävänpäivää!:)

  Reply
  • Heidi

   Kiitos samoin Susanna 🙂

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *