kuva 1 kuva 3

 

Helppo välipala syntyy mustikoista, vadelmista, banaanisiivuista ja raakagranolasta. Päälle smoothiemainen cashew/hamppu/banaanimylk, jonka olemassaolon olin jo aivan unohtanut. Tätä tein aiemmin useasti erilaisilla variaatioilla ja nyt se on onneksi löytänyt tiensä takaisin kulhooni 🙂 Inspiraation aikanaan sain Organic Avenuen Cashew Hemp Mylkistä, joka oli osana heidän mehudetoxia.

Hampun siemenet ovat erinomainen ruoka-aine monestakin syystä…

-Ne sisältävät paljon vitamiineja (mm. 3 x enemmän E-vitamiinia kuin pellavansiemen), kivennäis- ja hivenaineita (esim. rautaa, magnesiumia, kalsiumia ja sinkkiä), lesitiiniä (solukalvojen pääasiallinen osanen) ja on yksi harvoista siemenistä, joka sisältää jopa klorofylliä eli lehtivihreää.

-Rasvahappojen suhde (omega6 ja omega3) on myös hampun siemenissä kohdillaan. Länsimaisessa ruokavaliossa kun omega 6:ta saadaan usein aivan liian paljon suhteessa omega3:seen. Suositeltava suhde olisi 3:1 – 4:1. Nämä välttämättömät rasvahapot toimivat mm. voimakkaina antioksidantteina, torjuvat tulehduksia kehossamme, hoitavat ihoa ja ruokkivat aivojamme.

-Kasvissyöjille hampun siemen on hyvä proteiininlähde, sisältäen kaikki 8 kehollemme välttämätöntä aminohappoa, joita emme itse kykyne valmistamaan (12 muun aminohapon lisäksi). Usein sekoittelenkin kuorittuja hampun siemeniä tai hamppurouhetta smooteihin tai luomu soijajugurtin päälle.

Cashew/Hamppu/Banaani Mylk

1 kypsä Banaani

kourallinen Cashewpähkinöitä

3 rkl kuorittuja Hampun siemeniä

2-3 Medjool Taatelia

Vettä

Aja kuohkeaksi smoothieksi. Veden määrästä riippuen saat mylkistä joko paksumpaa tai ohuempaa. Tästä määrästä riittää muutamalle aamu- tai välipalalle. Enjoy!

Heidi xx

4 Comments

 1. Mari

  Kiitos vinkistä!
  Kaipasinkin juuri jotain uutta aamu- ja välipalakokeiluihin! 🙂

  Reply
  • Heidi

   Ole hyvä Mari 🙂
   Vaihtelu virkistää 🙂

   Oikein hyvää pääsiäistä sinulle 🙂
   Terveisin Heidi

   Reply
 2. ingrid

  Olipa hyvä ohje! Kokeiluun 🙂

  Reply
  • Heidi

   Kiva kuulla 🙂
   Helppo tehdä ja tuo kivaa vaihtelua välipaloille. Taateli tuo myös makeutta eli menee melkein jälkkäristä 🙂

   Mukavaa pääsiäistä!
   Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *