OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kaktus kurkussa :/ Juuri, kun pääsin kehumasta, kuinka olen koko viime syksyn ja talven säästynyt flunssalta. No onneksi otin kaikki luonnolliset dropit heti käyttöön, eikä flunssa ainakaan vielä ole estänyt töiden tekoa. Omat treenit tietenkin jätin heti väliin!

 

Vinkit vastaiskuun flunssaa vastaan:

Lepo. Kuuntele kehoa ja muista, että ainakin treenit kannattaa sairaana jättää väliin. Sairaana treenistä ei ole mitään hyötyä, päinvastoin. Varmista, että saat myös riittävästi unta ja lue vaikkapa hyvää kirjaa tai katso Netflixistä leffa 🙂

Echinacae kurkkusuihke. Tätä aloin suihkautella kurkkuun heti ensi oireiden ilmaantuessa, ja useita kertoja päivässä. Suihkaus kirvelee hieman kipeässä kurkussa, mutta suihke todellakin toimii! Myös Vogelin kurkkupastilleja imeskelen muutaman päivässä.

Inkivääri/sitruuna shottibuusteri. Tymäkkä shotti, joka tappaa bakteerit.

Oregano öljy, jota on nyt saatavana myös kapseleina. Oil of Oregano is a natural Anti-Inflamatory Medicine. Highly potent purifier that provides many benefits for human health. Its rich in many minerals ex. calcium, magnesium, zinc, iron, copper and vitamins C and A. Its extracted from wild oregano plant and primary components are carvacrol and thymol. Those 2 components working together “synergistically”makes it really powerful!

Manuka hunaja. Lääkinnällinen Manuka-hunaja on puhdistava ja tulehduksia ehkäisevä. Se sisältää runsaasti antioksidantteja ja se sopii käytettäväksi mm. juuri flunssan ehkäisyyn tai hoitoon sekä vatsaongelmiin, suolistosairauksiin, iho-ongelmiin, haavoihin jne. Nyt flunssaan nappaan lusikallisen suoraan suuhun. Toimiva combo on myös sekoittaa lusikallinen hunajaa ja ceylonkanelia lämpimään veteen. Vältä kuitenkin kuumaa tai kiehuvaa vettä, sillä se heikentää hunajan tehoa.

Vitamiinit, etenkin C- ja D vitamiinit sekä sinkki.

Tuore inkivääri ja inkivääritee. Nyt käytössäni on kolmen inkiväärin teetä, jossa mukana myös kurkumaa.

Ja tietenkin ruokavalio. Vältä ennenkaikkea sokeria, joka ylläpitää ja ruokkii kehon tulehdustiloja. Juuri nyt lasissa tuorepuristettua mehua, jossa kurkkua, selleriä, lehtikaalta, appelsiini, sitruunaa ja inkivääriä.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Huominen porrastreeni on nyt kuitenkin siirretty ensi lauantaille 16.4! Tervetuloa mukaan! Ilmoittautua voit [email protected].

 

Heidi xoxo

4 Comments

 1. Mari

  Toivottavasti kevätflunssa menee nopeasti ohi!
  Itse olen huomannut, että tuo lepo on kyllä aivan ykkösasemassa. Mutta sekin on helpommin sanottu kuin tehty, sillä itse en millään malttaisi vain lepäillä vaan aina täytyisi olla menossa. 😀

  Suositteletko muuten puolikkaalle treenaamisessa tapahtuman tavoitevauhtisia lenkkejä? Kannattaisiko esim. pitkis vetää puolikkaan tavoitevauhtia?

  Reply
  • Heidi

   Moikka Mari,
   Pikku hiljaa onneksi helpottaa ja eilinen täyslepo teki hyvää! Pitäisi ottaa tälläisiä tekemättömyyspäiviä muulloinkin kuin vain sairastaessa.

   Puolikkaalle kannattaa ehdottomasti treenata myös tavoitevauhtisia lenkkejä, mutten kuitenkaan juoksisi pitkiksiä niin vauhdikkaasti. Pitkiksien ideana on totuttaa jalkoja pidempiä suorituksia ja iskuja varten. Itsekin juoksin vielä muutama vuosi sitten pitkikset aivan liian kovaa, jotka osittain, liiallisen kuormituksen ohella, saattoivat olla syynä rasitusmurtumiin. Nyt juoksen pitkikset huomattavasti hitaammin ja teen erikseen sitten kovatehoiset lenkit. Toki pitkiksen lopun voit vetää hieman kiihtyvämmin.

   Mukavia juoksulenkkejä!

   Terkuin Heidi

   Reply
 2. Ingrid

  Voihhhh.. Toivottavasti hellittää nopsaan. Myös zinc lozenget on hyvä nielua varten. Tutkittu teho!

  Reply
  • Heidi

   Kiitos Ingrid, lepo auttaa 🙂 Jos jotain positiivista etsii, niin ainakin tauti tuli juuri sopivasti viikonloppuun.
   Ja kiitos vinkistä! Tosta en olekaan aiemmin kuullut- täytyykin heti googlettaa 🙂

   Mukavaa viikonloppua!
   Terkuin Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *