Viikon treenivinkki: vuorikiipeilijä. Tehokas koko kehon liike, joka kohdistuu ennen kaikkea käsivarsiin ja keskivartaloon.

Istuttavien salilaitteiden sijaan suosin treeneissä, niin omissa kuin treenattavienikin kanssa, kehonpainon avulla tehtäviä harjoitteita, joissa usein apuna käytän TRX-naruja, kuminauhoja, bosua, jumppapalloa jne. Liikkeistä saa aina helpomman tai rankemman vaihtamalla esimerkiksi liikkeen kulmaa, tuomalla polvet maahan vs nostamalla ylös, nousemalla kyynärnojasta käsille tai ottamalla avuksi esimerkiksi jumppapallon, kuten alla vuorikiipeilijässä.

 Vuorikiipeilijä 1

 

IMG_0168 IMG_0169

 

Asetu lankkuasentoon suorin käsivarsin. Vedä napaa kohti selkärankaa ja häntäluuta alaspäin, niin että alaselkä on neutraalissa asennossa. Tuo vasen polvi kohti vasenta kyynärpäätä. Vie jalka hallitusti takaisin lähtöasentoon ja tee sama toiselle puolelle. Toista 10 x /puoli. (helpomman liikkeestä saat tuomalla molemmat polvet maahan ja sieltä tuo vuorotellen polvea kohti kyynärpäätä)

Vuorikiipeilijä 2

 

IMG_0160 IMG_0151

 

Jos kaipaat liikkeeseen lisähaastetta, tee sama jalat jumppapallon päällä. Tee liike hallitusti, sillä jumppapallo vaatii enemmän tasapainoilua ja keskivartalon hallintaa. Haasta itseäsi!

Happy Workout!

Heidi

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *