Juhannus on jo ovella ja monelle se varmasti tietää lomaa ja ehkä mökkeilyäkin. Mikäpä sen parempaa kuin päästä muutamaksi päiväksi saunan löylyihin rentoutumaan, uimaan, syömään hyvin perheen ja ystävien seurassa sekä luontoon liikkumaan. Mökillä tulee liikuttua ihan huomaamatta, mutta silloin tällöin on kiva tehdä pieni saunalenkki mökkitiellä tai lihaskuntotreeni vaikkapa laiturilla. Lisävastukseksi riittää jo ihan kehonpaino, mutta vesiämpärit ja halotkin menevät oikein hyvin lisäpainosta, jos sitä kaipaa.

Viime lauantaina aurinkoinen ilma houkutteli ulkotreeniin. Menimme ystävän kanssa lähellä sijaitsevalle yleisurheilukentälle jumppamatot kainalossa, ja kävimme läpi suunnittelemiani kotitreenejä. Testailujen päätteeksi teimme vielä tehokkaan kehonpainotreenin, joka sopii oikein hyvin esimerkiksi juhannustreeniksi 🙂 Alla oleva treeni on helppo tehdä missä vain, sillä treeni tehdään täysin ilman apuvälineitä. Ainoastaan jumppamatto olisi hyvä olla ainakin alaspäin katsovassa koirassa ja vuorikiipeilijän yhdistelmäliikkeessä.

kuva 3

 

Jokapaikan Juhannustreeni

Punerrus toinen jalka vuorotellen ylhäällä x10

(voit tehdä punnerruksen myös polvet maassa)

Syväkyykky joustoilla x 20

Ojentajat x 20

Askelkyykky taakse + hyppy x 12/jalka (Instagram)

Alaspäin katsova koira + vuorikiipeilijä vinyasa x 10/jalka

Linkkuveitsi vuorojaloin x 20

Kierrosten välissä 1-2 minuutin tauko. Oman kunnon mukaan 2-4 kierrosta. Instagramista @heidionthego löydät videon askelkyykky/hyppy yhdistelmäliikkeeseen. Myös uusimmasta Fit-lehdestä löydät suunnittelemani tehokkaat TRX- ja kahvakuulatreenit.

kuva 5

Ojentajat istuvilteen toinen jalka ylhäällä

kuva 1

Asetu alaspäin katsovaan koiraan ja nosta toinen oikea jalka kohti kattoa/taivasta. Muista aktiiviset kädet- kämmen painautuvat tukevasti mattoa vasten, sormet hieman auki. Lähde tästä viemään painoa eteenpäin niin, että tulet lankkuasentoon- ranteet suoraan olkapäiden alla. Hyvä lapatuki ja aktiiviset vatsalihakset. Tuo oikean jalan polvi käsien väliin ja täältä vie jalka takaisin ylös lähtöasentoon. Toista ensin tämä puoli 10x ja vaihda jalka. 

kuva 4

Linkkuveitsi vuorojaloin

Treeni-iloa ja reipasta juhannusta!

Heidi xx

6 Comments

 1. Mari

  Kiitos tästä! Juhannuksena ei ole mahdollisuuksia päästä salille, mutta kokemuksesta tiedän, että treenihammasta ehtii jussinkin aikana kolottamaan ;D

  Reply
  • Heidi

   Moikka Mari,
   Kiva, että tykkäsit 🙂 Treeni tosiaan helppo tehdä missä vain!
   Oikein mukavaa juhannusta sinulle 🙂

   Heidi

   Reply
 2. ingrid

  Kiitos! Kaikki muut figureerasin, mutta syväkyykky joustolla??

  Hauskaa juhannusta!

  Reply
  • Heidi

   Moikka Ingrid,
   Syväkyykyt joustoilla: jalat hieman lantiota leveämmässä asennossa ja jalkaterät hieman ulospäin kääntyneenä. Kyykkää alas ja alhaalla kyykyssä pieni jousto ja sieltä ylös.

   Kiitos samoin sinulle 🙂
   Heidi

   Reply
 3. -Sanna

  Loistava treeni! Hyvää juhannusta!

  Reply
  • Heidi

   Kiva, että tykkäät 🙂
   Kiitos samoin Sanna 🙂

   Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *