Mitä syödä treenin jälkeen?

by | Feb 23, 2015 | Hyvinvointi, Juoksu, Luokittelematon, Resepti, Ruokavalio, Smoothie, Treenit, Uncategorized | 2 comments

kuva 1 kuva 2

Mitä syödä treenin jälkeen? Pitääkö proteiinisheikki olla valmiina odottamassa heti treenin jälkeen, vai onko ok odottaa kotiin asti? Mielipiteitä on varmasti yhtä monta kuin treenaajaakin, mutta tutkimusten mukaan 30-90 minuuttia treenin jälkeen syöty välipala/ateria käynnistää lihasten palautumisen, ravintoaineet imeytyvät paremmin ja samalla täyttyvät menetetyt energiavarastot. Toki palautusaterian tarve riippuu myös treenistä, sen tehosta ja tavoitteista.

Treenin jälkeen ei siis ole ihan sama, mitä syö. Moni saattaa ajatella, että nyt kun tuli treenattua, voi syödä mitä tahansa. Kehityksen ja palautumisen takia olisi kuitenkin hyvä suosia ravinnerikkaita raaka-aineita; tuoretta, jalostamatonta ruokaa, paljon marjoja, hedelmiä ja kasviksia, hyvälaatuisia rasvoja ja proteiinia. Suosi itse tehtyä ruokaa, silloin tiedät tarkalleen, mitä lautasellasi on.

Treenin jälkeen “palkkarini” on useimmiten smoothie. Yksinkertaisesti siksi, että valmistus on nopea, helppo ja saan ujutettua joukkoon paljon ravinnerikkaita marjoja, hedelmiä, kasviksia, pähkinöitä ja tarvittaessa hieman proteiinilisää. Jos olen menossa salitreenin jälkeen kotiin teen smoothien vasta kotona, muuten smoothie kulkee kätevästi mukana lasipullossa. Smoothie pitää hyvin nälän seuraavaan isompaan ateriaan asti, esimerkiksi eilisen pitkiksen jälkeen söin kuvissa olevan smoothien noin puoli tuntia juoksun jälkeen, ja pari kolme tuntia myöhemmin lounaan.

Pitkän Lenkin Palkkari

(iso kulhollinen kahdelle)

pakastettua Banaania (n. 1 banaani)

iso kourallinen pakastemustikoita

iso kourallinen pakastemansikoita

kourallinen Cashewpähkinöitä

2 Taatelia

loraus MCT-öljyä

reilu rkl Proteiinijauhetta

(käytin herneproteiinia)

reilu rkl Chian siemeniä

Vettä

Aja monitoimikoneessa kuohkeaksi. Laitoin aika paljon vettä ja koostumuksesta sekä mausta tuli ihan mieleeni mustikkakeitto 🙂 Chian siemenet lisäsin joukkoon vasta lopuksi. Joukkoon laitoin raakagranolaa, mehiläisen siitepölyä ja kookoshiutaleita. Lusikoi smoothie ja muista pureskella- ruuansulatus alkaa jo suussa.

kuva 5 kuva 3

Heidi xx

2 Comments

 1. Heidi

  Hei Heidi,
  Kiitos todella tsemppaavasta, terveellisestä ja raikkaasta blogistasi! Täältä saa aina energiaa mukaansa – ja käynkin sitä hakemassa lähes joka päivä 🙂
  Terv. Heidi

  Reply
  • Heidi

   Moikka Heidi,
   Kiitos, tosi kiva kuulla 🙂 The health is the greatest wealth!

   Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *