IMG_5623

“Haamujuoksija” aamulenkillä 🙂

Tällä viikolla oma liikkuminen on jäänyt hyvin vähäiseksi ja siksi päätinkin eilen illalla laittaa pitkästä aikaa herätyskellon hieman aiemmin soittamaan ja lähteä aamulenkille. Juoksulenkkejä toki tulee viikoittain, mutta viimeisestä aamulenkistä onkin jo aikaa. Illalla juoksuvaatteita valmiiksi laittaessa mietin, että jaksankohan herätä, kun on niin pimeää ja vettäkin sataa… Samantien pyyhin tekosyyt mielestä ja ajattelin kuinka hyvä olo lenkistä tulee. Päivä lähtee paremmin käyntiin pienellä reippailulla kuin pannullisella kahvia. Ja lenkin jälkeen maistuu sitten se kahvikin. 

FullSizeRender

Laita treenikamat jo illalla valmiiksi aamua varten

 

1.Laita vaatteet valmiiksi jo illalla. Hyvä valmistelu on jo puoliksi tehty. Aamulla juoksuvaatteiden metsästäminen vie vain turhaa aikaa, etenkin jos olet lähdössä lenkille ennen työpäivää. Edellisenä iltana teen valmiiksi myös aamupalan (esim. tuorepuuron, smoothien tai chiavanukkaan), jotta aamulla pääsisin mahdollisimman pienellä vaivalla. Aikainen nukkumaanmeno olisi myös suotavaa, sillä unesta ei kannata tinkiä- ei edes aamulenkin takia. Onnistunut aamu alkaa siis jo illalla.

2. Vältä torkuttamista! Nouse heti kellon soitua, pue päälle ja menoksi. Lenkkiaamuja edeltävinä iltoina syön usein vielä pienen iltapalan, jolloin aamulenkin voin tehdä tyhjällä vatsalla. Silloin aamulla juon vain lasin vettä. Jos taas edellisestä ruokailusta on kulunut useita tunteja, niin saatan syödä puolikkaan banaanin tai jotain muuta helposti sulavaa. Aamulenkin jälkeen syön sitten kunnon aamupalan.

3. Jos olet päättänyt lähteä lenkille, niin unohda jossittelut. Vaatteet päälle ja menoksi. Jos motivaation on hukassa, niin päätä juosta vain vartti, ja jos sen jälkeenkään ei huvita, niin kävele ja venyttele. Tämä toimi omana motivointikikkanani juoksumattotreeneissä. Vartin aikana keho herää ja harvemmin olen enää sen jälkeen jättänyt treeniä kesken. Ja jos joskus tuntuu, ettei yksinkertaisesti huvita, niin varttikin on parempi kuin ei mitään.

4. Huono ilma on vain huono tekosyy! Pieni vesisade itseasiassa vain piristää, oikeanlaiset varusteet vain päälle. Ilmat ovat vielä melko leudot, mutta kylmemmillä ilmoilla muista oikeanlainen pukeutuminen ja etenkin treenin jälkeen laita heti lämmintä päälle. Tämän aamuisella aamulenkillä nautin raikkaasta sateesta kasvoilla ja kotona pääsin heti lämpimään suihkuun. Valmis chiavanukas mustikoilla ja kuppi kahvia maistuivat reippailun jälkeen.

5. Aloita lenkki kevyesti kehoa herätellen ja kävele vaikka aluksi. Keho saattaa nimittäin aamulla tuntua kankealta, varsinkin jos lähdet heti herättyäsi. Anna keholle aikaa herätä ja pikku hiljaa loppua kohden voit halutessasi kiristää vauhtia. Kesällä saatoin tehdä jopa intervalli/HIIT-treenejä heti aamutuimaan, mutta nyt pimeällä nautin kevyemmistä lenkeistä. Ennen seitsemää on vielä sen verran pimeääkin, etten edes uskalla lähteä sivuteille ja poluille.

 

FullSizeRender

 

 

Mukavaa perjantaita! Huomenna on muuten ravintolapäivä ja kahvilalla tarjolla herkullisia raakakakkuja (katariinankatu 1:ssä)

Heidi xx

4 Comments

 1. Johanna

  “Lähde vain vartiksi” toimii! Ihan. Joka. Kerta. Koskaan en ole palannut kolmea varttia aikaisemmin.

  Reply
  • Heidi

   Sama täällä Johanna!
   Mukavaa viikonloppua 🙂

   Heidi

   Reply
 2. Mari

  Kiitos näistä! 🙂
  täytyisi kyllä ottaa aamulenkit viikonloppuisin ohjelmaan. Arkipäivinä kävelen koululle, ja saan siinä ihanan ulkoilma-annoksen ennen opiskelua. Viikonloppuisin taas tuntuu että ‘väsymys/nuutuneisuus’ jatkuu pitkälle päivään; varmaan juurikin siitä syystä että aamu on kokonaan mennyt sisällä. Viikonloppuaamuisin vieläpä kun ei ole kiire minnekään, niin voi hyvin vetäistä lenkin<3

  Reply
  • Heidi

   Moikka Mari,
   Kävely varmasti ennen koulua tekee tosi hyvää. Aamuliikunnan ei olekaan hyvä olla liian rasittavaa, ettei se vie liikaa energiaa ja aiheuta väsymystä.
   Viikonloppuisin on kiva lenkkeillä heti aamusta, mutta silloin syön usein aamupalan ennen treeniä. Mukava nauttia kuitenkin kiireettömästä aamusta 🙂
   Mukavaa viikonloppua!

   Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *