IMG_6104

 

Mikä TRX? Total Body Resistant eXercise- kelta/mustat narut, jotka roikkuvat jo lähes jokaisella kuntosalilla. Kerran kokeiltuasi olet todennäköisesti koukussa. Kehonpainolla tehtävä treeni, joka sopii lähes jokaiselle. Narut haastavat tasapainoa ja etenkin keskivartalon hallintaa- tutut liikkeet saavat uutta haastetta. Testaa esimerkiksi, miltä tuntuu lankku jalat ilmassa, narujen varassa. Mitä lähemmäksi asetut ankkuria/kiinnityslukkoa, sitä tehokkaamman treenin saat.

 

Narut voit kiinnittää tankoon, kaiteeseen, aitaan ja kotonakin kätevästi lisäosan avulla oven päälle- voit siis treenata niin sisällä kuin ulkona. Vain muutaman sadan gramman painoiset narut on kätevä ottaa myös matkalle tai vaikkapa mökille mukaan. Itse käytän niitä lähes päivittäin- niin treenattavien kanssa kuin omissakin treeneissä. Salillakin valitsen useimmiten laitteiden sijaan kahvakuulat ja TRX:än. Niiden avulla saa nopeassakin ajassa tehtyä tehokkaan treenin. Fit-lehdestä 7/8 löydät suunnittelemani TRX-treenin ABC:n! TRX-narut ovatkin hyvä vinkki pukin konttiin 😉

Miksi TRX?
-Harjoittele kehon omalla painolla
-Nopea kehitys; lisää liikkuvuutta, tasapainoa, koordinaatiota, lihaskuntoa, kehonhallintaa ja kestävyyttä
-Kehittää ja ylläpitää etenkin keskivartalon tukilihaksia
-Lisää aineenvaihduntaa ja polttaa rasvaa
-Turvallinen
-Sopii kaikille ja kaiken kuntoisille, erinomainen myös kuntoutuksessa ja eri lajien oheisharjoituksissa. Erinomainen treeni etenkin istumatyötä tekeville!
-Treenin voi tehdä missä vain, milloin vain

Alla oleva, kyykky/soutu, on yksi suosikkini, joka usein onkin yksi alkulämmittelyliikkeistäni. Mitä lähemmäksi ankkuria astut, sitä pienemmäksi kulma muuttuu ja liike saa lisää haastetta. Jokaisessa liikkeessä tärkeässä roolissa on keskivartalo- niin myös tässäkin. Kiinnitä huomio, ettei lantio tipahda alas. Liike sopii hyvin aloittelijalla.

IMG_6101 IMG_6114

Asetu lantion levyiseen haara-asentoon. Astu lähemmäksi ankkuria ja nojaa hitaasti  taaksepäin- kiinnitä huomio, ettei lantio tipahda (kuva vasemmalla). Kyykkää, ponnista takaisin lähtöasentoon ja vedä itseäsi kohti ankkuria, niin että kyynärpäät kulkevat kylkien lähellä. Pidä niska/hartia mahdollisimman rentona ja vatsalihakset aktivoituneena koko liikkeen ajan. Palaa takaisin lähtöasentoon ja toista 12-15 kertaa.

TRX saattaa monelle olla vielä uusi juttu, ja siksi tulenkin joulukuun aikana jakamaan TRX-liikkeitä yksitellen. Pikku hiljaa voit koostaa niistä sitten kokonaisen treenin. Pian blogiin tulossa myös aloittelijan kahvakuulatreeni.

Reipasta keskiviikkoa!

Heidi xx

4 Comments

  1. Sari | Sarikoo.fi

    Kiitos Heidi tästä ja tulevista TRX-vinkeistä. Onko sulla kotikäytössä moiset? Mietin, että saisiko niitä asennettua jollain fiksulla konstilla.

    Reply
    • Heidi

      Moikka Sari,
      Kiva kuulla, että vinkit ovat tervetulleita 🙂 Käytän TRX-narujani enimmäkseen ulkona, mutta varsinkin nyt myös talvella sisällä kotona. Paketissa tulee mukana lisäosa, joka vaihdetaan naruihin. Lisäosa laitetaan oven päälle ja ovi vain kiinni. Todella helppo vaihto! Muutenkin narujen käyttö on helppoa, kunhan alkuun pääsee. Suosittelen!

      Terkuin Heidi

      Reply
  2. Intended Mum

    Hei Heidi, olipa kiva löytää tämä blogi! Tällaista blogia olen kaipaillut – rehellisen, aidon sporttinen! 🙂 Ja luin myös sun kokemukset Kililtä – tosi silmiä avaavaa! Me alunperin suunniteltiin häämatkana tehdä Kili, safari ja Zanzibar, mutta sitten suunnitelmat muuttuivat. Joka tapauksessa, kyllä se edelleen kytee..
    Ai niin ja innolla odotan lisää kehonpainolla tehtäviä reenipostauksia, itse pyrin hieman selkäongelmaisena välttämään rautaa parhaani mukaan.

    Reply
    • Heidi

      Moikka,
      Olipa kiva kuulla, kiitos 🙂 Kehonpainolla tehtäviä treenejä varmasti tulossa, itsekin suosin niitä. TRX-sopisi hyvin myös selkävaivaiselle, kannattaa kokeilla, jos et vielä ole.
      Kililtä jäi hieman sumeisemmat muistot 😉 mutta safarit ja hyväntekeväisyyskohde olivat mielettömiä ja ainutlaatuisia kokemuksia. Kannattaa ehdottomasti lähteä, jos vain saat mahdollisuuden. Ehkä palaan sinne vielä itsekin jonakin päivänä. Kilin valloituksesta kesti palautua todella kauan; sairastuin tosiaan pahaan vatsatautiin, joka lopulta yhdistyi vuoristotautiin. En muista koskaan olleeni niin sairas. Mutta kuten sanoin, aika kultaa muistot ja olisin ehkä jopa valmis siihen jo uudelleen.

      Terkuin Heidi

      Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *