Lounaaksi maistuu taas kesäaikaan ruokaisa salaatti. Halloumikauden jälkeen olen ihastunut taas vuorostaan vuohenjuustoon. Mieliteot menevät kausittain. Muuten en juuri juustoista välitä, mutta salaatteihin ne tuovat kivaa suolaista makua. Salaatin pääosaa näyttelevät kuitenkin raikkaat raaka-aineet; paljon vihreää, tuoreita kasviksia, hedelmiä ja jopa marjoja. Juustoa salaatteihin laitan melko vähän, ainakin ravintola-annoksiin verrattuna– vain sen verran, että saan makua ja jotta salaatti olisi hieman ruokaisampi.

Alla kaksi viime aikaista vuohenjuustosalaatti-variaatiotani, jotka periaatteessa ovat melko samanlaisia, mutta makumaailmat kuitenkin erilaisia.

kuva 4 kuva 4 kuva 3

Mansikkainen Vuohenjuustosalaatti

Omavalintaista Salaattia

Mansikoita

Vesimelonia

Avocadoa

Saksanpähkinää

Vuohdenjuustoa

(+kastiketta)

Revi pesty salaatti lautaselle ja lado päälle pilkotut mansikat, vesimelonin ja avocadon palat, sekä saksanpähkinät ja pannulla kevyesti paistettu vuohenjuusto. Paistamisen aikana valmista salaatinkastike. Laita pieneen kulhoon tai lasiin loraus kylmäpuristettua neitsyt oliiviöljyä, hieman balsamicoa, loraus luomu hunajaa sekä sitruunan mehua, rouhittua mustapippuria ja suolaa. Lisäksi voit pilkkoa joukkoon myös tuoreita yrttejä, kuten esimerkiksi korianteria tai minttua. Sekoita ainekset ja lusikoi salaatin päälle. En koskaan mittaa aineksia tarkasti, vaan laitan mutu-tuntumalla. Maistamalla löytyvät oikeat mittasuhteet.

Fit-lehden kesän tuplanumerossa on kirjoittamani juttu TRX-naruista ja miten käyttää niitä apuvälineenä treenissä. Treeni on helppo tehdä niin ulkona kuin sisälläkin. Tai jos et omista omia naruja, voit treenin tehdä salillakin. Lähes jokaisella salilla on nykyään TRX-narut. Treeni on supertehokas ja osa liikkeistä saattaa aloittelijalle olla liian haastavia. Muista siis ennen kaikkea oikea tekniikka ja tee mieluummin vähemmän toistoja puhtaalla tekniikalla. Laatu korvaa määrän! (kuvauksissa satoi lähes kaatamalla, mutta tuulipuku on tänä kesänä ollutkin enemmän kuin tarpeellinen!) 

kuva 2 kuva 1

 

Mango-Avocado-Vuohenjuustosalaatti

Salaattisekoitusta esim. Kartanonsalaattia ja Baby Pinaattia

Kurkkusuikaleita (höyläsin kuorimaveitsellä, myös juustohöylä toimii)

tuoretta Mangoa

Avocadoa

Kevätsipulia

Saksanpähkinöitä

Vuohenjuustoa (n. 40-50gr/henkilö)

Pese salaatti ja lado lautaselle. Pilko päälle mangoa, avocadoa, kevätsipulia sekä kurkkusuikaleet, saksanpähkinät ja pannulla kevyesti paistettu vuohenjuusto. Rouhi päälle mustapippuria tai tee halutessasi vielä edellä mainittu salaatinkastike. Molemmat salaatit toimivat myös erinomaisina alkuruokina tai lisukkeina esimerkiksi grillauksen yhteydessä.

Bon Appetit!

Heidi xx

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.