Lauantailenkki & luxuspuuro

mennessä | loka 9, 2016 | Aamupala, Hyvinvointi, Juoksu, Lifestyle, Luokittelematon, Resepti, Ruokavalio, Treeni, Uncategorized | 0 Kommenttia

img_7077

Mikäpä sen parempi aloitus viikonlopulle kuin lenkkitreffit ystävän kanssa 🙂 Olen aikaisemminkin kuuluttanut lenkkitreffien nimeen- pullakahvien sijaan kuulumiset voi vaihteeksi vaihtaa lenkkipolullakin.

Jo alkuviikosta sovimmekin Elinan kanssa aamulenkkitreffit lauantaille. Työviikon päätteeksi ja molempien edellispäiväisten rankempien salitreenien takia oli ajatuksena juosta vain kevyt palautteleva aamulenkki. Juttujen kuitenkin jatkuessa venähti lenkkikin pidemmäksi ja pidemmäksi- mitäs jos mennään vielä tuolta, kierretäänkö vielä Otaniemen kautta jne… Jutellessa aika menee kuin siivillä ja jumitkin unohtuvat. Lopulta kilometrejä kertyi 12.

Harvemmin juoksen aamulenkkejä enää täysin tyhjällä vatsalla, ellei lähtö sitten ole todella aikaisin. Aamuvirkkuna heräilin eilenkin jo kuuden maissa ja ennen aamuysin lenkkitreffejä ehdin oikein hyvin syödä vihersmoothien. Smoothiet ovatkin siinä mielessä hyviä, että ne antavat tarvittavaa energiaa ilman liiallista täysinäisyyden tunnetta. Toimii siis erinomaisesti ennen aamutreeniä. Ennen aamutreeniä suosi etenkin hiilihydraatteja, joita saa juuri mm. hedelmistä, kasviksista ja marjoista.

 

img_7151

 

Miksi lähteä aamulenkille viikonloppuna?

Energinen startti päivälle ja hyvä aloitus viikonlopulle.

Hyvin nukutun yöunien jälkeen keho on levännyt. Kelloa ei tarvitse laittaa kuudelta soimaan, vaan heräile rauhassa ja syö ehkä pieni aamupala ennen treeniä.

Treeni tulee tehtyä heti aamusta ja jää koko päivä aikaa tehdä muita juttuja.

Motivaatio on aamulla parhaimmillaan. Etenkin viikonloppuisin iltatreeni saattaa olla helpompi jättää väliin, jos suunnitelmat muuttuvat.

Rauhalliset kadut. Nautin juosta aikaisin aamulla hiljaisilla kaduilla, kun muut vielä nukkuvat.

Varsinainen aamupala/brunssi maistuu lenkin jälkeen vieläkin paremmalta. Usein viikonloppuisin herkuttelemmekin isommalla aamupalalla, joka menee samalla lounaasta.

img_7148

Kotiin tullessani oli muu perhekin jo heräillyt ja aika tehdä aamupalaa. Päivän muun ohjelman takia ei ollut aikaa brunssille, mutta aina on aikaa aamupalalle <3 Chia-kaurapuuro tekeytyi suihkun aikana ja keittämiseenkin meni vain kymmenisen minuuttia. Lapsille maistuu viikonloppuisin paremmin munakas ja sekin valmistuu muutamassa minuutissa.

puuro

Aamulenkin jälkeen maistuu päivän toinen aamiainen; chia-kaurapuuro. Espoon Rantamaratonilla hieman kipeytynyt oikea päkiä saa samalla tensorhoitoa.

Lauantain Luxuspuuro yhdelle 

(gluteeniton ja maidoton) 

1 dl gluteenittomia Kaurahiutaleita (esim. Provena)

1 rkl Chiansiemeniä

+Vettä

Anna kaurahiutaleiden ja chiansiemenien turvota vedessä (laitoin vettä noin 1 1/2dl) noin 10 minuuttia. Keitä puuro miedolla lämmöllä hauduttaen. Lisää joukkoon hieman suolaa, kanelia ja nokare voita. Pilko valmiin puuron päälle banaania, marjoja ja rouhittuja saksanpähkinöitä. Lorauta päälle vielä hieman esimerkiksi inkiväärisiirappia. Varsinainen viikonlopun herkkupuuro <3

Syksyisen kaunista sunnuntaita!

Heidi xoxo

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *