IMG_3957 IMG_3933 IMG_3942 IMG_3970

 

Perjantaiaamu valkeni kauniina, syksyisen kuulaana, kun Elinan kanssa saavuimme Malminkartanon portaille. Muutama viikko sitten kuvasimme siellä sauvarinne- ja porrastreenin, jonka vedin Elinalle “Endorfiinikylässä”- sarjaan. Ei tarvinnut kauaa miettiä, millaisen treenin aioin Elinalle vetää. Toiveena oli vain jotain uutta ja mukavuusalueelta ulos tulemista. Elina vetikin koko rankan treenin upeasti läpi ja uudet treenitreffit jätemäelle sovittiin samantien! Itselleni sauvarinne/mäkitreeni on tuttua jo hiihtoajoilta, jolloin vedimme korkkiksen rinnettä ylös ja alas. Silloin ei ehkä osannut odottaa, että sauvakävelystä tulisi koko kansan laji.

Kävimme läpi, mitä kaikkea rinteessä ja portaissa voi tehdä. Kaikkea ei siis ole tarkoitus tehdä yhden treenin aikana, vaan voit valita niistä muutaman. Kuvatessa tietenkin satoi, mutta sehän ei meidän menoa hidastanut 😉 Elinan blogista voit käydä kurkkaamassa, mitä saimme aikaiseksi 😀

Sauvarinnetreeni sopii kaikille, halusitpa sitten sykkeiden nostoa perussauvakävelyyn tai vaihtelua juoksulenkille. Sauvarinne onkin erinomainen korvaava treenimuoto juurikin juoksijoille ja niille, jotka eivät syystä tai toisesta pysty juoksemaan niin paljon kuin haluaisi. Elinallakin on ollut haasteita penikoiden kanssa ja siksi juoksutreenit ovat viime aikoina olleet vain satunnaisia. Sauvarinnetreenissä ei kuitenkaan tule samanlaista iskua jalalle kuin juoksussa, ja siksi tämän tyylinen intervallitreeni on hyvä korvaava vaihtoehto. Sykkeet nousevat jo ihan kävellessäkin, mutta pieni hölkkä alas taas laskee ne.

Sauvarinnesauvan mitta voi olla sama kuin sauvakävelyssä, noin 0,68x pituus, mutta tämä on hieman makuasia. Itse tykkään mennä hieman pidemmällä sauvalla, mutta tärkeää on, että sauvoja käytetään kunnolla- koko vartalo tekee työtä! Sauvoja ei töpötetä edessä tai raahata perässä, vaan käsi työnnetään taakse, niin että kämmen aukeaa. Samanaikaisesti päkiällä ponnistetaan ylös ja eteenpäin, jolloin vauhti pysyy reippaana.

 

IMG_3276

 

Perjantaina vedimme ensin sauvarinnettä 4 kertaa ylös ja alas, jonka jälkeen siirryimme porrasjuoksuun. Ensimmäiselle tasolle juoksua, toiselle tasolle 10 askelta juosten -> 10 askelta kävellen -> 10 askelta joka toinen askelma jne. viimeinen pätkä vielä juosten. Portaita juoksimme yhteensä neljä kertaa eli 4 x 426 porrasta! Huipulla sykkeet huitelivat jopa yli 180:ssa! Aikaa koko treeniin meni tasan tunti.

 

IMG_3956 IMG_3954 IMG_3950 IMG_3985

Reipasta viikkoa! Omani alkaa Somatic Studiolla pilatesohjaajakoulutuksessa 🙂

Heidi xx

4 Comments

  1. Karoliina

    Näyttää niin kivalle (ja tehokkaalle)!! Mä haluun tulla teidän kanssa sauvarinteilemään joskus, kun oon taas back in bisnes! 🙂 Kivaa uutta viikkoa Heidi!

    Reply
    • Heidi

      Moikka Karoliina,
      On kyllä mukavaa ja kivaa vaihtelua juoksulle. Tuut ehdottomasti mukaan, uskon että tykkäisit 🙂
      Kivaa viikkoa sinullekin ja hyviä vointeja <3

      Heidi

      Reply
  2. Essi

    Moikka Heidi,

    minkä pituinen/kuinka jyrkkä rinteen pitäisi olla, että vedoissa olisi jotakin järkeä? Vaihtelu virkistäisi omiakin treenejä, mutta sopiva mäki on vähän hakusessa. Lienee parempi myös, jos alusta olisi jotakin muuta kuin asfalttia…? Ihanan aurinkoista syksyn jatkoa!

    Reply
    • Heidi

      Moikka Essi,
      Mitä pidempi mäki sen parempi- kovin jyrkkä ei välttämättä tarvitse olla. Laskettelurinne olisi paras, mutta ihan joka kaupungista ei sellaista taida löytyä. Pururadoilla on monesti myös pidempiä mäkiä. Alustakin olisi parempi olla muu kuin asvaltti, että saa työnnön ja keskivartalon kunnolla mukaan.
      Aurinkoa myös sinne 🙂

      Terkuin Heidi

      Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *