IMG_6603 sunnuntain pitkis IMG_6630 IMG_6618 FullSizeRender

IMG_6625

 

Eilen heitin piiiiitkästä aikaa yli kahdenkymmenen kilometrin pitkiksen, vaikka valokuvista päätellen voisi luulla, että olimme vain maisemia kuvailemassa 😉 Pitkiksissä parasta onkin rento meno ja ystävien kanssa kuulumisien vaihtaminen. Matka taittuu aivan huomaamatta, vaikka eilen jaloissa tunsinkin, että viime pitkiksestä on vierähtänyt hieman liian kauan. Jalat niinkin olivat kevyen tuntuiset, mutta jalkapohjat väsyivät. Sykkeet kuitenkin pysyivät lähes koko matkan alle 130:n. Pitkiksien tarkoituksena on siis juosta kevyesti, PPP=Pitää Pystyä Puhumaan, ja totutella jalkoja pikku hiljaa olemaan kauemmin jalkojen päällä. Tästä pääset aiempaan postaukseeni, Miten pidentää juoksulenkkejä.

Aamu oli harmaudesta huolimatta tyyni ja sopivan leutokin näin joulukuiselle pitkikselle. Ei uskoisi, että jo ensi viikolla vietetään jouluaattoa- edes pipoa ei vielä juostessa tarvittu. Lauran ja Katrin kanssa treffasimme Paavolla ja suunnaksi otimme HHM:n uuden puolimaraton reitin. Reitissä on hieman muutoksia tämän vuotiselle reitille ja mm. Arabianrannan inhottava kivinen pätkä jää kokonaan pois, yes!! Reitiltä yritimme bongailla jo HHM:n joulukalenterin päivän huiviakin, mutta olimme vielä liian aikaisin liikkeellä. Eikö joulukalenteri pitäisi avata heti herättyä 😉

Lenkin päätteksi sain vielä Lauran kylään lounaalle, kakkukahveille ja “TENS-hoitoon”, joka palauttaa mukavasti väsyneitä jalkoja. Laite näyttää hyvin viattomalta kapistukselta, mutta totuus onkin sitten toinen… Sähköimpulssit kulkevat jalkapohjien kautta ja avaavat hermopäätteitä. Usein kipu tuntuu siinä kohtaa, missä jumit ovat pahimmat. Käytän laitetta säännöllisesti ja olen huomannut, että jalat palautuvat isommastakin rasituksesta suht nopeasti. 25 minuutin ohjelman aikana on muutenkin hyvä hetki rentoutua. Viime aikoina olen lisännyt tietoisesti myös muuta kehonhuoltoa ja yritän venytellä joka ilta.

 

FullSizeRender

Mukavaa maanantaita!

Heidi xx

2 Comments

 1. Emilia

  Moikka, ja kiitos inspiroivasta blogistasi!

  Kerroit että juostessasi sykkeesi pysyivät alle 130.. En ymmärrä, miksi omat sykkeeni ovat aina pilvissä silloin kun juoksen.. Saako sitä jotenkin harjoiteltua?

  Reply
  • Heidi

   Moikka Emilia,
   Ja kiitos, kiva saada lukijoilta kommenttia 🙂
   Pitkikset juoksen tosiaan hyvin matalilla sykkeillä, useimmiten siinä 130 huiteilla. Sykkeeni pysyvät pk-lenkeillä hyvinkin matalalla, mutta kovemmissa treeneissä saan ne nostettua myös lähemmäksi kahtasataa. Mulla on luonnostaan matalat sykkeet ja siksi hitaammilla lenkeillä sykkeetkin pysyvät siellä alhaalla (takana tietenkin myös vuosien harjoittelu, joka varmasti myös osallisena)
   Onko sulla luonnostaan ehkä korkeat sykkeet? Vai juoksetko ehkä liian kovaa? Jos omistat sykemittarin, niin seuraa sykkeen lisäksi myös vauhtia. Vauhdin on hyvä olla pitkiksillä huomattavasti hitaampi kuin peruslenkeillä. PPP= eli pitää pystyä puhumaan on myös hyvä kriteeri pitkiksillä. Kannattaa jakaa treenejä myös selvästi kevyempiin ja rankempiin. Toivottavasti tästä oli apua 🙂

   Terkuin Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *